вівторок, 23 грудня 2014 р.

8 причин, чому потрібно читати книги

Навіщо потрібно читати книги, коли є така чудова річ, як Інтернет, де можна знайти відповіді на практично будь-які питання? Навіщо читати книги, якщо це забирає багато часу, який можна витратити на щось більш важливе? Чи все-таки існують якісь об'єктивні причини, які роблять процес читання книг необхідним для сучасної людини? Спробуємо розібратися, що тут до чого.

1. Ви станете спокійнішими, впевненішими і забудете про депресії
Занурення у вигаданий світ книжкових історій зможе відвернути вас від насущних проблем і неприємностей. Одна година книжкової медитації допоможе вам розслабитися, відпочити після важкого дня і скинути накопичений стрес. У разі необхідності дію цих ліків можна підсилити за допомогою м'якого пледа і чашки кави або чаю.


2. Ви знайдете кращих співрозмовників і вірних друзів.
Можливо, у вас і так є міцна сім'я, безліч друзів і хороший робочий колектив. А може, ви абсолютно самотні і вам нема з ким перекинутися словом, крім улюбленої кішки. У кожному разі ви знайдете в книгах кращих і найбільш відданих друзів, які тільки існують. Вони не приховають від вас ні слова правди, вони розважать вас і зможуть дати корисну пораду. Вони завжди поруч і ніколи не відмовлять вам у допомозі.

3. Ви навчитеся добре говорити і писати. Незважаючи на те, що говорити і писати вміє більшість із нас, далеко не всі роблять це добре. Стати гарним оратором і тим більше письменником можна тільки одним способом - багато читаючи. Ніякі курси ораторської або літературної майстерності, ніякі майстер-класи не зможуть вас навчити цьому, якщо у вас немає фундаменту у вигляді безлічі прочитаних книг.

4. Ви забудете, що таке нудьга. 
Мільярди доларів вкладаються в індустрію розваг, яка прагне вразити нас все новими спецефектами і піротехнічними трюками. Проте все марно: ми видаляємо комп'ютерну гру, не пройшовши навіть першого рівня, і починаємо засинати в кінозалі після першого ж діалогу. Порожнеча і безвихідь.А рішення вже є, воно поруч і доступне всім без винятку. Улюблена книга зможе захопити Вашу увагу настільки, що навіть очікування в черзі, довгий переліт або нудний зимовий вечір здасться найпрекраснішим часом в житті.

5. Ви станете більш приємною людиною. Читання дозволяє вам прожити сотні життів, оцінити чужі вчинки і дізнатися абсолютно різні думки. Читання дарує розуміння людей і їх дій. Завдяки книгам ви навчитеся співпереживати і цінувати чужі емоції. Ви перестанете ставити свою дорогоцінну персону в центрі всесвіту і усвідомите, що навколо вас живуть такі ж люди, кожен зі своїми переживаннями, образами і страхами. Кожен зі своєю історією.

6. Ви зрозумієте як влаштований світ.
Психологія. Медицина. Мемуари. Розвідка. Історія. Біографії. Соціологія.У світі написані тисячі книг, що пояснюють, як і чому все відбувається. Це знання лежить на відстані витягнутої руки. І лише від вас залежить, чи використовуєте ви його або як і раніше будете вірити у «всесвітню змову», «таємну присутність інопланетян» і «свій особливий історичний шлях».


7. Ви станете більш креативними.
Ні, ні одна окремо взята книга не навчить вас фонтанувати ідеями. Але всі разом, відкладаючись десь у вашому мозку, прочитані книги абсолютно точно вплинуть на ваші здібності створювати нові ідеї і продукти. Саме ввібрані вами книжкові знання утворюють той плідний шар, на якому розквітає креативність.
8. Ви станете більш сфокусованим. Розсіяна увага і неможливість зосередитися на одному предметі є проблемою сучасної молоді. Найчастіше це може перетікати в досить серйозні психологічні відхилення, що мають складні медичні назви. Читання зможе вберегти Вас або ваших дітей від цієї напасті і навчить концентруватися на вибраному занятті, що, погодьтеся, у житті просто необхідно.



 Джерело інформації: Про користь читання

Немає коментарів:

Дописати коментар