середу, 24 лютого 2016 р.

Увага! Літературний конкурс!

У Києві стартував літературний конкурс для підлітків 12–18 років «Щоденник подорожнього».

Його мета, як зазначають організатори, – «стимулювати дітей до пізнання свого рідного краю через популярні види творчості, а також вміння побачити та виокремити особливості і унікальність середовища, де вони живуть та подорожують; пишатися своєю Батьківщиною; розвивати творчі здібності; виявити талановитих дітей та підвищити рівень свідомості та патріотизму».

На конкурс приймають творчі роботи в жанрах репортажу або тревелогу* на одну або дві запропоновані теми українською, російською або англійською мовами:
1. «Моя власна подорож».
2. «Мій дім відкритий для гостей».
Обсяг роботи – 3–10 тис зн. До тексту слід додати 5–10 фотографій, що ілюструють твір. Твори та світлини надсилати на електронну адресу traveldiary.contest@gmail.com від 15 до 31 березня 2016 року. Разом із електронним листом учасникам слід заповнити анкету.
Роботи опублікують в окремому блозі.
Переможців визначатимуть у трьох номінаціях: «Твір, що стимулює до подорожі», «Найкращий репортаж», «Найкращий тревелог». Нагородження учасників конкурсу відбудеться на початку травня 2016 року під час офіційної церемонії.
Головний приз конкурсу – електронна книжка «Pocket Book». Фіналісти в номінаціях отримають дипломи та подарунки від партнерів конкурсу – туристичної компанії «Kraina Ua», книгарні «Чулан», проекту «Київський КОД».
*Репортаж — один із основних жанрів журналістики, за допомогою якого автор може оперативно висвітлювати подію, учасником або очевидцем якої він став. Мета репортажу – дати аудиторії можливість побачити подію очима кореспондента, створюючи «ефект присутності».
*Тревелог – це літературний жанр, назва якого походить від англійського слова travelogue (подорож+блог). Це звіт про поїздку, але не просто її хронологія, а реакція на побачене, яка часто супроводжується ілюстраціями і географічними картами.
Детальні умови конкурсу дивіться на сайті організаторів.

Немає коментарів:

Дописати коментар