неділю, 13 грудня 2015 р.

Новорічно-різдвяні книги для дітей

Новий рік та Різдво — найулюбленіші зимові свята, яких з нетерпінням чекають дорослі та дітлахи. Це - чудовий час світлої радості та веселощів. Всюди чуємо дзвінкі дитячі вірші, колядки, віншування, казки й загадки.
Що б там не говорили, а книга й досі залишається одним з найкращих подарунків. 
Пропоную добірку новорічно-різдвяних дитячих книг, які можна подарувати дітям, щоб потім всією родиною читати їх святковими вечорами.
Іван Андрусяк. Зайчикове Різдво
Ця віршоказка розповідає про вже знайомого зайчика із «зайчикової» серії, який сумував взимку від білої одноманітності та відсутності сонця. Проте помаранчевий подарунок Святого Миколая, а згодом і Різдво, виправили цю ситуацію.

Леся Медик-Яремчук. Помічники святого Миколая
Казка-оповідання про те, як, розносячи подарунки діткам, Миколай заблукав. Але, на щастя, вчасно з’являються помічники: Гавчик, Мурка, кінь Красень і маленький зайчик, які кожен на свій хист допомагають старенькому розносити дарунки дітям, а Миколай не лишається у боргу.

 
Наталя Гузєєва. Божевільний Новий рік
Головна героїня цієї історії – звичайнісінька дівчинка Оленка – вирішила врятувати зустріч Нового року, яка через байдужість дорослих могла перетворитися на нудний вечір. Разом зі своєю подружкою Оленка організовує справжнє свято для мешканців цілого під'їзду.


Надійка Гербіш. Одного разу на Різдво
У цій дивовижно світлій та домашній казці живе справжній дух Різдва. Родина їжачків - тато, мама та троє їхніх діток - не лише разом готуються до свята, переказують історію про народження Ісуса, а й приймають несподіваних гостей - двох маленьких ховрашат, які заблукали у лісі. Усі разом вони вчаться бути мудрими, розважливими і відкривати серця для доброти. Легкий і проникливий текст Надійки Гербіш доповнений блискучими ілюстраціями Юлії Пилипчатиної занурить маленьких і великих читачів у зимову казку, де навіть найбільші дива стають можливими.

Іван Малкович. Різдвяна рукавичка
З казки про рукавичку починається наше дитинство. Мишко-шкряботушка, жабка-скрекотушка, зайчик-побігайчик, лисичка-сестричка, кабан-іклан, ведмідь-набрідь – ці неперевершені герої тішили ще твоїх пра-пра-пра-пра-пра-пра-дідусів і бабусь, і неодмінно ще тішитимуть твоїх пра-пра-пра-пра-пра-внуків і внучок. А ця книжечка розповідає про щасливу Різдвяну пригоду, що трапилася з твоїми улюбленими героями після того, як вони оселилися в рукавичці.

Сашко Дерманський. Крамниця тітоньки Мальви
Різдво – пора див і світла, час жаданих подарунків та солодкої смакоти із чарівного фургончика-крамнички доброї й загадкової тітоньки Мальви. Але що буде, якщо раптом усе це зникне? Адже підступний пан Крук та його господиня Мряка ось-ось запанують у світі!.. Перед маленьким Тишком та його вірним песиком Кучугуркою постало нелегке завдання: повернути дідусеві-казкарю чарівну книгу, щоби врятувати Різдво і наповнити сміхом та радістю кожен дім їхнього рідного містечка.

Іван Малкович. Золотий павучок
Зворушлива різдвяна історія про дивовижну пригоду, що сталася на Святвечір.






Казка "Золотий павучок" (читає Іван Малкович)



Олесь Ільченко. Зимова казка
Зима у пташиному світі – час великих випробувань. Соловейко та інші перелітні птахи мають дістатися до омріяного Вирію, здолавши аж два моря. Натомість Крук та інші птахи, що лишаються на зимівлю в наших краях, мусять долати холод, голод, а то й пастки. Тому і для одних, і для інших дуже важливим є Звичай Дружнього Крила – допомога ближнього! Тоді й зимові свята мають особливий смак радості й доброго пташиного щастя.



Богдана Матіяш. Казки Різдва. Книга перша
Ці казки пронизані світлом і спокоєм від першої літери й до останньої. Сумна Королева і чарівний олень, жінка та її мудрий працьовитий кіт, маленька Марія, якій сняться дивовижні сни, трійко ангелів – золотий, срібний і прозорий, – що приносять в дарунок радість, маленький старий Авель та його сніжні вівці – історія кожного з них наповнює серце вірою і допомагає відчути справжній дух Різдва.

Богдана Матіяш. Казки Різдва. Книга друга
Різдво – це час, повний таємниці, радості й дива. Казки Різдва нагадують про зміст цього свята – чудесне Боже народження, повне довіри й ніжності, – і теж можемо, зачудовані, перед цією таємницею зупинитися, побути малими дітьми, з їхньою вірою і простотою прийти привітати новонародженого Месію. Пережити безліч див, які стаються, коли віримо.
 


Всеволод Нестайко. Чарівні казки
Новорічна повість про чарівника Зландія, діда Мороза, ковалів щастя та старого знайомого – Бровка Барбосовича, детектива і правдолюба.

Юрій Нікітінський. Діди Морози цілий рік
Скільки на світі Дідів Морозів - один чи багато? І чим зайнятий Дід Мороз цілий рік? Невже він сидить у краю вічної зими, знемагаючи від нудьги в очікуванні свіжого Нового року? Наша весела книжка всім відповість на ці питання. Виявляється, що життя Діда Мороза завжди дуже цікава і насичена кумедними історіями. Повірте, його можна побачити на вулиці навіть влітку, якщо, звичайно, ви так само спостережливі, як письменник Юрій Нікітінський і художник-мультиплікатор Наталя Чернишова.
 
Олена Масло. Новий рік у хрещеної
Добрі новорічні історії про маленьку дівчинку Віку, яка приїхала погостювати на новорічні свята до хрещеної, розкажуть юним слухачам про доброту, співчуття і звичайно чарівництво і чудеса.

Мар’яна Качмар. Івасикове Різдво
Ця книжка про справжнє диво, на яке чекали вже багато років! Хочете дізнатись, де воно трапилось і хто його вчинив?
Якщо так, то відкладіть маловажливі справи, пориньте у світ маленького чуйного хлопчика і погляньте його очима на Марію, Йосифа та Ісуса, які присутні й у нашому житті.
Багата чудовими ілюстраціями книжка вчить нас доброти, милосердя і любові до ближнього.

Зоя Жук. Казки Різдвяного ангела
Перед Вами ― казки про Різдвяного Ангела, якому доводиться виправляти плоди людського зчерствіння ― заопікуватися покинутими тваринками або навіть вирушити в гості до самотньої баби-яги. Іноді він схожий на веселого, трохи легковажного хлопчиська, але може бути і сивим старцем, що важко зітхає. Часто – то друг, що приходить на допомогу й захищає від злих сил, але часом і йому вкрай потрібна людська допомога.
 Джерело: 

Немає коментарів:

Дописати коментар