вівторок, 13 січня 2015 р.

Говорити українською - це ..

Чужу мову можна вивчити за шість
років, а свою треба вивчати все життя.
Франсуа Вольтер

Знайомтеся:  сайт для удосконалення знань української мови – http://ukr-mova.in.ua/ Мова - ДНК нації

Його створили небайдужі до мови люди: Наталія Клименко - засновниця проекту, автор текстів і вправ, PR-менеджер, Павло Мельник-Крисаченко - арт-директор, ілюстратор та Саша Клименко - Web developer. http://ukr-mova.in.ua/about

Головний персонаж сайту – язик Лепетун, який допоможе вивчити українську мову: з ним ви зможете пригадати основні правила правопису, дізнатися нові фразеологізми й синоніми, навчитеся  правильно наголошувати слова й позбудетеся росіянізмів.
На сайті є різні розділи, які автори обіцяють поступово наповнювати.
Бібліотека – це ілюстровані правила, які ви тепер зможете легко відсортувати й ознайомитися з потрібною категорією (Фразеологізми, Синоніми, Пароніми, Антисуржик тощо).
Вправи – цікаві тести з української мови. За допомогою тестів ви зможете не лише перевірити, а й удосконалити свої знання: якщо ви дасте неправильну відповідь на запитання, язичок Лепетун розповість, як буде правильно. До речі, щоб виконувати вправи, вам потрібно буде: 1. Зареєструватися на сайті. 2. Почитати про Лепетуна й смаколики http://ukr-mova.in.ua/lepetun-smakolyky

Блог – статті про мову.


Автори сподіваються, що сайт вам сподобається, тому що вони дуже старалися!

1 коментар:

  1. Чудовий проект! Я покращую мову своїх продавчинь завдяки таким кумедним інфо-малюнкам! І їм цікаво, і запам`ятається краще коли цікаво та кумедно)
    Дякую!

    ВідповістиВидалити