суботу, 20 грудня 2014 р.

Найдивовижніші книги світу

Незважаючи ні на що, книга все ще залишається найкращим подарунком. Серед  друкованих книг з'являються  справжні дизайнерські шедеври, які є витворами мистецтва.
Представляю добірку справжніх рекордсменів книжкового світу. Ці книги дивують - оригінальністю форм, матеріалом виготовлення, змістом і способом їх читання.



Книжка 360°. Японський художник Юсуке Ооно створив унікальну тривимірну казку про Білосніжку. Читати таку книжку надзвичайно цікаво, адже вона приємно вражає не лише своїм змістом, а й формою.

Кулінарна книжка-запіканка. Її створи­ли хорватські видавці. У чому ж її родзинка? Щоб прочитати текст, його доведеться спочат­ку запекти! Лише після випікання книжки на її сторінках з’являються літери.

Мільярди віршів у десятьох сонетах.
Раймонд Квінау написав книжку, в якій усьо­го десять сонетів. Що ж тут незвичного? Річ у тім, що кожен з них розрізаний на тонень­кі смужечки довжиною в один рядочок. Тож запросто можна комбінувати смужки в будь- якій послідовності, зберігаючи при цьому ритм і щоразу отримуючи новий зміст.
Аби прочитати всі можливі комбінації, до­ведеться не розлучатися з цією книжкою ці­лодобово протягом 200 тисяч років.

Найбільша книжка у світі. Це атлас висо­тою 180 см, який складається з 37 друкованих настінних карт розміром 1,9 х 1,75 м. Видання створено в 1660 році спеціально для англій­ського короля Карла II.

Найменша книжка у світі. Прочитати її можна, лише збільшивши текст у 600 разів. Це найменша у світі копія Нового Завіту.

Книжка-тунель. Це унікальне видання являє собою тунель, що сполучає Нью-Джерсі та Нью-Йорк. Подорожуючи цим тунелем, можна дізна­тися багато цікавинок з історії та сучасності.

Тривимірні книжки Бенджаміна Лакомба. Завдяки креативному мисленню та майстерно­сті рук цей французький художник-ілюстратор створив оригінальний дизайн для таких творів, як «Аліса в країні Див», «Піноккіо», «Мадам Батерфляй».


Вікіпедія на папері. Усім відомо, що ста­тей у Вікіпедії значно більше, ніж у найповні­шій енциклопедії, тому її видання здавалося нереальним. Дизайнер Роб Меттьюс створив книжку, на 5 тисячах сторінок якої зібрано найбільш відвідувані сторінки англійської Вікіпедії.
Дерев'яні книги Барбари Йейтс
Барбара Йейтс є екологічним художником. Свої книги вона творить, переробляючи мертві дерева на справжні витвори мистецтва.
Книга-картина Мартіна Фроста
На передні краї цієї книги нанесений малюнок, який повністю з'являється при читанні, коли книга відкрита і стискається, при цьому не втрачає форми і тоді, коли книга знаходиться в закритому стані.
Книги з квіткових пелюсток від Френсіс Пікерінг.
При виготовленні своїх книг художниця у великій кількості використовує квіти з власного саду, а також перероблені сторінки з журналів із садівництва.
Об'ємні книги Gerschreven Portretten

Книги-біографії зроблені об'ємними. Тобто кожна книга має вигляд голови відомої людини, долі якої вона присвячена. Таких незвичайних біографій удостоїлося всього чотири людини. Це дівчинка-єврейка Анна Франк, відома своїм щоденником, що розповідають про жахи фашизму, ірансько-голландський прозаїк, поет і публіцист Кадер Абдола, найвідоміший нідерландський футболіст і футбольний тренер Луї Ван Галь, і найбільший художник-імпресіоніст Вінсент Ван Гог.

1 коментар: